Programkalauz

Király Vendéglő és Vendégház Zirc - Intersport Síaréna Eplény

Intersport Síaréna (Eplény)

Magyarország legnagyobb síközpontja várja Eplényben, a Bakony szívében! Eplény egyedülálló mikroklímájának köszönhetően nagyszerű hóviszonyokkal rendelkezik a téli szezonban! Ezt a mikroklímát megtámogatva 49 db hóágyúval teljesen hóbiztossá tudják varázsolni a síterepet.


www.siarena.hu

Király Vendéglő és Vendégház Zirc - Veszprém

Veszprém

Ha egyszer a Bakonyban járunk, érdemes meglátogatni a Királynők városát, Veszprémet is. Itt található például a vár, a Laczkó Dezső Múzeum, a Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény, az Állatkert, a Tegularium, számos kulturális látnivaló és aktív kikapcsolódást kínáló attrakció.

www.veszpreminfo.hu

Király Vendéglő és Vendégház Zirc - Bakonyi kalandpark

Sobri Jóska Bakonyi Élménypark (Kislőd)

A park számtalan lehetőséget kínál az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek: lovaglás, kerékpártúra, falmászás, ugróasztalok, íjászat, vízi akadálypályák, horgászat, rodeo bika, sőt Közép-Európa leghosszabb drótkötélpályájája is itt található.


www.bakonyikalandpark.hu

Király Vendéglő és Vendégház Zirc - Pannon Csillagda

Pannon Csillagda (Bakonybél)

A 2012-ben megnyitott csillagászati élménycentrum minden látogató számára különleges élményt nyújt. Az itt található csillagászati és űrkutatás történeti kiállításon láthatunk többek között meteoritot és antik távcsöveket, továbbá megismerkedhetünk a teleszkópok szerkezetével és működésével is. 

www.csillagda.net 

Király Vendéglő és Vendégház Zirc - Zirci Apátság

CISZTERCI APÁTSÁG (Zirc) 

Az 1182-ben alapított Zirci Apátság épületegyüttese az elmúlt években újabb felújításon esett át, így a látogatók eredeti szépségében csodálhatják meg a barokk templomot, a hozzátartozó díszudvart és romkertet, továbbá a 2013-ban megnyitott Látogatóközpontot is, melyben interaktív rendtörténeti kiállításon vehetnek részt. 

Web: www.zirciapatsag.hu

Király Vendéglő és Vendégház Zirc - Bringaréna Eplény

Bringaréna (Eplény)

Magyarország egyetlen négyüléses felvonója a Malom-völgyből viszi fel utasait az Álmos-hegyi kilátóhoz, ahol gyönyörű látvány fogadja őket. Tiszta időben akár még a Balatont is lehet látni. Az aktív turizmus szerelmeseinek páratlan kikapcsolódást jelenthet az itt található Bringaréna.

www.bringarena.com

Király Vendéglő és Vendégház Zirc - Cseszneki vár

Cseszneki vár

Győr felé haladva a 82-es főútvonal mellett elhelyezkedő több mint, 700 esztendős várrom egész évben várja az érdeklődőket. A 13. században épült gótikus stílusú Cseszneki Vár a magyar történelem folyamán többször is kiemelkedő szerephez jutott, mint például a török időkben vagy éppen a Rákóczi szabadságharc idején. 

www.csesznek.hu 

Király Vendéglő és Vendégház Zirc - Herendi Porcelánmanufaktúra

Herendi Porcelánmanufaktúra

A Porcelanium Látogatóközpontban megtekinthető hatalmas gyűjtemény, felsorakoztatja a Fischer Mór gyáralapító idejéből származó egyedi kézműves munkával készített porcelánokat, a világkiállítások díjnyertes darabjait és a már új formavilágot képviselő neves képzőművészekkel együtt megálmodott alkotásokat is.

www.herend.com  

Király Vendéglő és Vendégház Zirc - Papod-hegy

Papod-hegyi kilátó

Az impozáns, borovi fenyőből készült építményhez panorámaterasz is társul. Magasságának köszönhetően minden irányba csodálatos panoráma tárul elénk. Északi irányba látható Zirc városa, a Kőris-hegy, a Som-hegy és a Pannonhalmi Apátság. Északkeletre látható tiszta időben Környe és a Tési-fennsík szélkerekei. Keleti irányba Várpalota és a lőtér található. 

További látnivalók Zirc és a Bakony régiójából

BŐVEBBEN